Кошик
241 відгук
Спортивне харчування Extrifit
+380 (63) 590-11-20
Кошик

Яєчний протеїн: про харчову цінність яєчного білка

Яєчний протеїн: про харчову цінність яєчного білка
Яєчний протеїн вважається досконалим за своїм складом і рівнем біодоступності білковим продуктом, оскільки в ньому наявні всіх необхідні для нормальних функцій нашого організму амінокислоти. Яйця містять білки, жири, вуглеводи, харчові волокна;
 вітаміни групи В, А, С, Е, Д, К; калій, кальцій, магній, натрій, фосфор, залізо, марганець, мідь, селен, фтор; широкий спектр амінокислот, поліненасичені жирні кислоти. Це дуже корисний для нашого організму продукт. 
Яєчний протеїн  містить дуже мало цукру й жирів. Він складається з альбуміну (простого, розчинного у воді білка), що за вмістом амінокислот нагадує м’язові тканини людини.
 Цінність такого білка втричі вища за сироватковий,  адже для його виготовлення потрібно багато сировини з яєць, яка піддається спеціальній обробці та процесу пастеризації. При цьому всі мікроорганізми видаляються, а протеїн залишається неушкодженим. 
Значною перевагою яєчного протеїну є високий вміст лейцину (амінокислоти ВСАА), що активно впливає на процеси вироблення власного білка в організмі, пришвидшуючи нарощення м’язової маси. До того ж яєчний протеїн дуже добре переноситься нашим організмом, надовго насичуючи його, і задовольняє всі потреби спортсменів різних категорій.
    Жовтки яєць, що містять незначну кількість жирів, у протеїнових спортивних продуктах майже не використовуються.
Як діє на організм спортсмена яєчний протеїн
     Завдяки значному вмісту амінокислот стимулює потужну анаболічну дію, підвищуючи рівень енергії й активізуючи приріст якісної сухої м'язової маси;
     усуває процес катаболізму м'язових тканин під час значних навантажень, швидко відновлюючи їх;
     чудово засвоюється, не впливаючи на ШКТ та нирки;
     стимулює обмін речовин, сприяючи омолодженню організму та віддаляючи процеси його старіння;
     поліпшує кровообіг, функції ЦНС, стабілізує рівень гемоглобіну;
     нормалізує гормональний фон, пришвидшуючи вироблення власного тестостерону в чоловічому організмі;
     забезпечує повноцінні функції всіх систем організму спортсмена, підвищуючи працездатність, рівень імунного захисту, психоемоційний стан;
     пригнічує апетит, надовго насичуючи організм; 
     завдяки довшому перетравлюванню підходить для вживання перед сном чи для заміни їжі впродовж дня; 
     підходить спортсменам, які мають алергію на сою й лактозу, адже  вони не містяться  в складі продукту;
     рекомендується особам, які бажають схуднути без зайвої шкоди для організму.
Під час прийому яєчного протеїну дуже важливими є такі фактори: дотримання рекомендованої дози продукту, аби уникнути його впливу на роботу нирок і печінки, та оптимальний спортивний режим - достатні фізичні навантаження, щоб не сприяти появі зайвих жирових відкладень.
Із практики відомо, що іноді вживання яєчного протеїну викликає небажані реакції (метеоризм, кишкові розлади, закрепи, індивідуальну непереносимість складників продукту).
Яєчний протеїн EGG PRO Scitec Nutrition, 935 г
    Яєчний протеїн EGG PRO Scitec Nutrition – це багатий за своїм складом і поживними якостями білковий продукт, що доповнить щоденний раціон тих спортсменів, які перебувають на стадії нарощення й формування м'язової маси або на етапі «сушки». Добавка підходить як спортсменам - новачкам, так і професійним силовикам.  Завдяки мінімальному вмісту вуглеводів, продукт чудово поєднується з низьковуглеводною дієтою та добре засвоюється організмом.
     Амінокислотний профіль добавки містить 19 амінокислот, три з яких  мають потужний антикатаболічний ефект.
    Вживання продукту EGG PRO Scitec Nutrition    
дозволить вам наповнити організм якісним протеїном, значно підвищити рівень енергії, фізичної сили й продуктивності для ефективних тренувань; прискорити процес якісного набору м'язової маси й розщеплення жирових відкладень, захистивши м'язи від катаболізму; скоротити період відновлення після інтенсивних навантажень; досягнути бажаних результатів у спорті й зміцнити імунітет.
Кожна порція (1 мірна ложка) продукту містить
    Білок  - 22 г
    Вуглеводи  -  1,8 г
    Жири  - 0 г
    Загальна калорійність – 95 ккал.
                  Крім того, 30 г препарату містять 50 мг таурину, 0,74 г солі.
    Склад добавки: яєчний порошок, порошок какао, декстроза, хлорид натрію, ароматизатори, загущувачі, підсолоджувачі, таурин.
    Кількість в 1 упаковці: 935 г.
    Країна-виробник: Угорщина.
Рекомендації щодо вживання добавки EGG PRO Scitec Nutrition
     Для приготування протеїнового напою 1 мірну ложку порошку  розвести в 200-250 мл води, соку чи знежиреного молока. Випити за 1 годину до початку тренування та через 40 хвилин після його закінчення. Можна вживати протеїновий коктейль уранці або на ніч. 
MST EGG  White Protein, 900 г
    Протеїнова  добавка від німецького виробника MST
EGG White Protein – це чудовий  натуральний білковий продукт для спортсменів та людей, які дотримуються низькокалорійної дієти. 
 В основі добавки  – чистий яєчний висококонцентрований
протеїн, який підходить людям, що прагнуть компенсувати нестачу білка в раціоні, а також тим, хто не переносить молочних продуктів.
Переваги продукту MST EGG White Protein
    основний складник – яєчний альбумін, що має високу біодоступність та хорошу засвоюваність (майже 100%);
    мала кількість вуглеводів і відсутність жирів;
    є багатим джерелом замінних і незамінних амінокислот (треоніну, триптофану, ізолейцину, лізину, метіоніну, аргініну, фенілаланіну);
    підходить як для набору м'язової маси, так і для схуднення. 
Дія добавки MST EGG White Protein на організм
    Сприяє нарощенню якісної м'язової маси;
    регулює метаболізм, рівень тестостерону, знижуючи кількість холестерину в крові;
    зміцнює імунну систему, збільшуючи продуктивність і силові показники;
    сприяє хорошому й швидкому відновленню після тренувань, не допускаючи руйнування м'язів; 
    завдяки вмісту аргініну є потужним стимулятором вироблення оксиду азоту й наповнення м’язових тканин киснем.
    Кожна порція добавки містить 19,5г легкозасвоюваного білка, калорійність продукту – усього 84 Ккал. Мінімальний вміст жирів і вуглеводів, повністю відсутній цукор.
    Кількість в 1 упаковці: 900 г.
    Країна-виробник: Німеччина.
Рекомендації щодо вживання продукту MST EGG White Protein
     Щоб приготувати білковий коктейль, 1 мірну ложку порошку  розведіть у 200-250 мл води або соку. Випийте за 40-60 хвилин перед тренуванням та через 40 хвилин після нього.
     У нетренувальні дні вживайте протеїновий напій уранці/ на ніч або в перерві між прийомами їжі.
                                           Ніна Крей
Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner